Bezva Bára, C.Muller, C. Bouilhac, J. Peignen, N. Plee

"Když jde o princip, jsem vždycky na koni, ne?"

Francouzský komiks pro děti mladšího školního věku. Komiks o Báře, která nejde pro rošťárnu daleko. Jejím neodlučitelným přítelem je lehce obézní koník Pimpon. A jako každá holka má i ona svoji tajnou školní lásku. Slečna před pubertou, né zrovna vysportovaný koník a tajná láska, dohromady to nezklame. U Báry se pobaví i kluci, ale je spíše zacílena na slečny. Na slečny, které mají rady koníky a poníky a čistokrevné hřebce.
Líbí se mi, že to není jeden dlouhý komiks, ale soubor dvoustránkových krátkých příběhů, které spolu víceméně nesouvisí. Lumpárny jsou milé a úsměvné, nemusíte mít strach o pokřivení charakteru. Komiks si s chutí přečtou i dospělí. Nejvíc jsem se pobavila nad příběhem "To je otázka", kdy Bára klade spoustu všetečných otázek svým rodičům. Ti ji stále odhání, že ji odpovědí později. Celá naštvaná, že se s ní nebaví, že na ni nemají čas, si jde postěžovat do stáje k Pimponovi. Cestou zpět do svého pokoje ale vidí, jak rodiče "šprtají" odpovědi na její otázky. To zná asi každý rodič :-D
Při čtení mě bavily detaily- názvy kapitol s malými malůvkami, výrazy postav, srdce z lasa, seniorka krasobruslařka, čínské děti s fotoaparáty, zvracení na horské dráze, "Santa Bára", pimpon na sněžném skútru. A najdete jich určitě i více.
Milý, veselý komiks s vykutáleným dějem, úsměvnými pointami a trefnými malůvkami.

6-10 let







Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu