D.O.M.E.K, A. Mizielinska, D. Mizielinski, jakost

"Důvtipná Obrázková Mozaika Efektních Konstrukcí"



Kniha, která zaujme obálkou, uspořádáním, ilustrací i obsahem. DOMEK zaujme nejen děti, ale i dospělé. Kniha má výraznou úvodní stranu, neobvyklou a osobitou ilustraci a vizuálně zajímavý text- střídají se menší a větší písmena a tučně zvýrazněný text- usnadňuje hledání v textu a nenudí. Každá kapitola/ domek má i různou barvu podkladu. Vše je ale skvěle vyladěno, neruší to, knihu tato pestrost pozvedá.


DOMEK obsahuje 35 roztodivných staveb po celém světě, každý dům má vysvětlivky- původní název, odpovídající český název, zemi, kde je postaven, jména architektů a ikonky- jestli dům stojí ve městě, v lese, zda je šetrný k životnímu prostředí, zda je postaven z cihel nebo dřeva, ze skla či kovu, nebo třeba jen z písku nebo plastu, zda zde najdete schody či výtah.


Domy v knize mají nejrůznější domy a funkce. Někde se bydlí jak v noře, v bublině, mezi hvězdami, některé domy mají tvar měsíce, vajíčka, hrušky nebo želvy, jiné jsou beze skel- pouze se závěsy, v některém nemáte soukromí ani v koupelně, najdete zde inspiraci vodními věžemi, kufrem, UFO, sfingou či kontejnerem. V některých stavbách se bydlí, někde se jen spí, v některých probíhá vědecký výzkum, do dalších se chodí na odpolední čaj a jinde se pouze pracuje. Všechny jsou zajímavé a velmi originální.


Některé stavby jsou sympatické nad jinými kroutíme hlavou a obdivujeme fantazii architektů.
Obsah podporuje představivost a fantazii.


Tento skvost jsme dostali k Vánocům, na první pohled syna nezaujala, zastrčila jsem ji do knihovny a čekala na její příležitost. A ta se našla. Zkusila jsem ji vytáhnout jednoho deštivého odpoledne, vážně jen na zkoušku. Zaujala hned, listujeme v ní denně a stále nacházíme něco nového.


Z nabídky podobných titulů od jakosti si brousíme zuby na zahrady světa.
Velmi originální, vtipná, poučná, zábavná, inspirativní kniha. Pro děti, rodiče, prarodiče i kamarády. Procestujte svět a skvěle se bavte.


od 6 let výše

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu