Knižní inspirace na zimu a Vánoce 

Ráda bych vám ukázala pár knížek, se kterými si doma krátíme zimní čas a zpříjemňujeme si čekání na Ježíška. Knížky, které nás provází o adventu.
Čas adventu máme moc rádi, chodíme na trhy, každoročně zavítáme do muzea na expozici Vánoc, pouštíme si vánoční pohádky a čteme vánoční a zimní knížky.



První je Vánoční knížka pohádek, pověstí a koled, krásná knížka, kde jsou převyprávěné některé křesťanské tradice a přebásněné anglické koledy. Jsou to krátké texty s romantickou ilustrací. Převyprávění narození Krista, příběh o Tomášovi a jeho koníkovi, ale také text Tiché noci. Od každého trochu v několikaminutových příbězích. Krásně navodí atmosféru. Malí a milá oslava Vánoc.


Po jarní knížce má Andrea Popprová knížku Čekání na Vánoce. Příběhem provází tři děti a sněhová vločka. Plné tradic, příběhů, receptů na vánoční dobroty a obsahuje i návody na kreativní tvoření. Text střídá komiks, komiks střídá obrázek z bublinami nebo obrázkové čtení. Hezky barevná a česká.


U dcery zase zabodovaly Pohádky o sněžných vílách, holčičí příběhy pro malé slečny. Ilustrace hezká, příběhy chudší. Ale k zimě se hodí.


Úplně pro nejmenší tu mám leporelo s pohyblivými obrázky Narození Ježíška, které vypráví příběh o pastýřích, o Andělovi, o třech králích a o miminku ve chlévě. Troška textu, velké obrázky, pohyblivé prvky. Knížku máme moc rádi.


Další tu je velkoformátové leporelo Narodil se Kristus Pán, o tom, co se stalo, než se narodil Ježíšek, kdo byla jeho maminka, o třech králích, kteří šli za hvězdou až ke chlévu s Ježíškem. Velké obrázky, krátký text.


Další velkoformátové leporelo Zima, obrázkové příběhy, na ukazování a na hledání v obrázku. Zima ve městě, zima na vesnici, advent.


Od Disneyho Veselé Vánoce, s tradičními postavičkami a se Santa Clausem. Knížka z mého dětství, ale děti zatím moc nezaujala. Santa Clausova dílna, Sněhurky dobrý skutek, Plutův svetr, Mickey a Goofy, veverky a další typické postavičky o Vánocích.


Knižní klasika Sněhová královna, na jejíž motivy byla natočena animovaná pohádka Ledové království. Pohádka, která u nás vede.


A ještě jedno velkoformátové leporelo, a to Co se děje o Vánocích. Velké obrázky na ukazování a hledání. Adventní trh, co se dělá doma o Vánocích, Štědrý den a Vánoce v lese.


Přeji všem příjemné těšení na Vánoce :-)
A co čtete doma vy?

Komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu