LA! H. Tullet, Portál

The eyes game, H. Tullet, Phaidon

Francouzský spisovatel a především umělec Hervé Tullet není u mě na blogu poprvé. Bodovaly u nás už knihy Knížka a Barvy. Nyní jsme rozšířili "tulletovky" o LA! a The eyes game.

Kniha LA! je ve stejném formátu a stylu jako Knížka a Barvy. Opět hlavní slovo má puntík a úkoly pod ním napsané.

Děti zkouší malé tiché LA, pak velké hlučné LA, pak přichází rychlé střídání malého a velkého...



...přidává se i červené LI a žluté BUM a to je teprve zábava. Skákají na trampolíně, smějí se i brečí. Bojují a usmiřují se. Přeměňují se v cvrlikání ptáčků i v rachot aut. Dokáží tvořit i nový jazyk- "LaLiBum, LaBumBum,..." Vše čtenář zkouší podle obrázků se svým hlasem.


Na konci knihy se přidávají další barvy a další zvuky- vše v režii čtenáře.


U knihy se perfektně baví i dospělí- zrychlete tempo a nespleťte hlásky a jejich barvy...LA, LI ,LA, LI,LI, BUM, TSS, ČONK, LA, LI...můžete si doma zasoutěžit, kdo přečte vše bez zaškobrtnutí a kdo se dřív splete.


Ve výsledku  lze knihu použít i jako logopedickou hru na trénování písmenek- my momentálně zápasíme s L a N. LA, LI, BUM, NA,NY, BUM a další.


Opět povedená interaktivní knížka, která má u nás úspěch. Oproti Knížce je ale spíš až od 3-4 let. Menší děti na ni ještě tak nereagují. Pro menší je spíš Knížka a Barvy.


The eyes game je hravé leporelo s pevnými listy a jednoduchou kresbou. Přiložením na obličej se čtenář stává Robertem, holčičkou, kočičkou, robotem, příšerou či ufonem. 


Fantazii se meze nekladou.


Maškarní či divadelní představení může začít.



Od 4 let výš
1,5- 4 roky

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu