S láskou Rosie, C. Ahernová, Motto

"Od: Rosie
 Komu: Alex
 Předmět: Teorie tentoryje "




"V životě je jen málo věcí jistých, ale jedna podle mě rozhodně-ať uděláš cokoliv, následky si neseš celý život."

Romantický příběh, který se točí kolem vztahů a plnění snů. Příběh, kde osud zamíchal plány dvěma mladým lidem. Dvěma lidem, kteří až do padesáti hledali své štěstí.

Rosie a Alex, Alex a Rosie. Nerozluční přátelé. Od malička si hráli společně, ve škole spolu seděli v lavici, vedli dlouhé debaty o životě, byli sobě oporou v horších časech. Nejlepší přátelé. Vinou jednoho nestihnutého letu se jejich životy rozdělí. Každému z nich se začíná psát jeho vlastní příběh.
Rosie otěhotní, jako následek jedné divoké noci. Konec snům o vysoké škole, konec stěhování za Alexem. Rosie se musí vyrovnat s rodičovstvím a s odložením své vysněné kariéry majitelky hotelu.
Alex si sny plní, stává se z něj kardiochirurg, nachází si manželku, narodí se mu dítě.
Ale to pouto mezi nimi nic nedokáže přetrhnout. Ani svatba jednoho či druhého.

Žijí své životy, hledají své štěstí, myslí na své sny. Hledají poklad na konci duhy.
Celou knihu čtenář čeká, kdy ti dva prohlédnou a zjistí, že tím pokladem jsou si pro sebe oni dva.

Příběh je rozdělen do kapitol- do desetiletí. To čtenáře vede k zamyšlení se nad pomíjivostí života. A také nad tím, že "nikdy není pozdě".

Kniha je originální svým pojetím. Je psána formou dopisů, chatů, mailů, dlouhých telefonních hovorů, pohledů, psaníček, pozvánek a oznámení. To se odehrává jak mezi hlavními hrdiny, tak i mezi ostatními postavami. Vše se doplňuje a tvoří hezký srozumitelný celek.

Děj je celkem svižný, některé dopisy a chaty jsou možná až příliš dlouhé. Určitě by bylo ku prospěchu zkrácení. Konec předvídatelný.

Podle knihy byl natočen i stejnojmenný film.

Příjemná, citlivá, romantická knižní oddechovka.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu