Amari a Velká hra, B. B. Alston, překlad: A. Formánková

 

Amari se v předchozím díle podařilo zachránit bratra, postavit se zlu a zachránit svět. Nyní na ní čeká další rok na Úřadu pro nadpřirozené záležitosti. Krom navštěvování bratra a skládání zkoušek neočekává žádné kotrmelce ani katastrofy. Jenže ani tento rok nebude procházkou růžovým sadem. Za zvláštních okolností se stává guvernérem Bane. Bane, který nesnáší čaroděje a začíná velká antičarodějnická propaganda. Kletba vyřčená nad Amariným bratrem se místo zlepšování zhoršuje, nejlepší kamarádka zvažuje přestup na jiný Úřad a navrch toho všeho ji osloví Liga čarodějů a chtějí po ní vedení Ligy. Má toho až až. Ligu chce odmítnout. Ale bude jednoduché odmítnout čaroděje a nepřevzít Korunu? Na korunu má totiž zálusk i někdo jiný, někdo s mnohem nečestnějšími úmysly a nebezpečnými plány. A to nemůže Amari dopustit. Bude to nebezpečné, půjde i o život. Pouští se do Hry s velkým čarodějem a opět to vypadá, že zachraňuje svět i celý Úřad.

Dřívější přátelé jsou nepřátelé a dřívější nepřátelé jsou najednou na straně Amari. Lze ale všem věřit?

Druhý díl young adult fantasy série o čarodějce Amari. Dobře a čtivě napsáno pro větší děti. Kniha je rozdělena do kapitol, které nejsou dlouhé a dětem se příjemně čtou. Do příběhu jsou citlivě zapojeny i moderní prvky dnešních dospívajících- Instagram, selfie, YouTube (možná TikTok),  jen s názvy pro nadpřirozený svět.

Vyzdvihuji absenci vulgarit a násilí.

Ich forma výborně vtahuje do příběhu.

Také se mi líbilo, že do poslední chvíle nikdo netuší, kdo velké problémy na Úřadu způsobil. Čtenář je držen v neustále pozornosti, může sám splétat vlastní teorie- souhlasit i nesouhlasit s Amari, aby na konci byl překvapen.

Příběh se velmi dobře četl, začátek pozvolný a závěr nabral skvělé otáčky.

Dobro, přátelství, naděje. Po přečtení knihy mi je milo a hezky.

Doporučuji čtenářům Harryho Pottera, Percy Jacksona, Nikdyuše a fanouškům Men In Black.

Děkuji Nakladatelství Jota za možnost recenze.


 

Komentáře

  1. V poslední době si říkám, že fakt nedělám investice do nemovitostí a nemám zase tolik peněz, abych kupovala kdejakou knížku, která se dostane na trh. Při vší úctě, mám toho doma docela dost a jako co si budeme povídat, chci číst fakt už jenom kvalitní knížky. Zvlášť v době, kdy stojí tolik, kolik stojí peněz.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu