Spící Královny

"Královsky zábavná karetní hra pro 2-5 hráčů"

Ať už se zúčastníte diskuze na stránkách zaměřených na hry, nebo na stránkách zaměřených na výchovu dětí a jejich zábavu, vždy a všude vám doporučí karetku Spící královny.

A právě tak jsme se k ní dostali i my. Po mnohém vychvalování, výborných recenzích a mnohačetném opakování v každém diskuzním vláknu, jsme je koupili i my.


A nadšení, které je předchází, je oprávněné.
Velmi příjemná karetní hra pro mladší hráče, hezká ilustrace, jednoduchá pravidla.



Růžová královna, Palačinková královna, Dortíková královna. Celkem 12 královen bylo začarováno uspávacím kouzlem. Je na hráči, aby královny vzbudil- taktikou, štěstím, škozením. Kdo vzbudí nejvíc královen vyhrává.


Jak už jsem psala, pravidla jsou jednoduchá, rychlá k pochopení i u čtyřleté hráčky :-) Karty se rozdělí na dva balíčky, každý hráč obdrží z hnědého balíčku po pěti kartách. Zbytek tvoří balíček, ze kterého hráči budou dobírat další karty. Zelené karty rozmístíte na čtyři sloupce po třech kartách (to jsou naše uspané královny).




Při tahu můžete hrát třemi způsoby:
1- Zahození libovolné karty a její výměna za jinou z balíčku
2- Zahození libovolného páru se stejným číslem a líznutí dvou nových karet
3- Zahození tří karet nebo více karet, kdy číslo na jedné z nich získáte sečtením zbývajících karet



Mladším hráčům je se sčítáním potřeba pomoci. Lze hrát i bez sčítání- jen na karty se stejným obrázkem. Mimo číselné karty tu jsou i karty silné. Král (budí královny), rytíř (unáší královny soupeřům), drak (může zastavit rytíře), uspávací lektvar (uspí již probuzenou královnu protihráče), kouzelná hůlka (obrana proti použití lektvaru), šašek (umožní hrát dvakrát).

Hra končí v momentě, kdy jeden z hráčů vzbudí dostatečné množství královen. 



Hra je u nás velmi oblíbená, hrají děti 7 let a 4 roky, ráda hraju já, ráda hraje i babička :-) Takže věkové spektrum je vážně široké.
Hra je rychlá, svižná, lze ji hrát jako škodící i jako neškodící s odhalenými kartami, ilustrace milé, hra je "unisex", pro holky i kluky.
Rozhodně doporučuji, chybu neuděláte.
Děti jistojistě bavit bude a vy se obrňte, budete nuceni je hrát i dvacetkrát denně :-D Příjemnou zábavu :-)


2-5 hráčů
4-99 let
15-25 minut



Komentáře

  1. To vypadá dobře, právě hledám nějakou inspiraci pro dceru ke 4. narozeninám, hry máme rádi, zatím jsem ji pořídila jen šatičky a dětskou peněženku, tak uvažuji, co ještě k tomu přikoupit. A je fajn, že se u toho pobaví i dospělí, to vezmeme i k babičce a dědovi, až k nim pojedeme v létě na prázdniny.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu