Kačka a Matěj, E.Kuijl, Rebo

Skvělá hledací knížka od nizozemské autorky. Knihu jsem kupovala naslepo přes internet, bez prolistování, bez většího prohlédnutí. U hledacích knih se nejedná o ideální postup. Některé hledací knihy jsou chaotické, předměty stěží k nalezení, po dvou stranách dítě přichází o koncentraci a je dočteno. Například mi v hlavě zůstala kniha Zámek princezny Čurbesky. Z té po jedné dvoustraně třeštila hlava i mě.

Tady ne.


Knihu čteme denně, na každé dvoustraně je malý seznam předmětů, zvířat k hledání. Ale je to jen nápomocný seznam, na každé straně je toho k hledání a k počítání mnohem více.


Ilustrace nejsou složité, nebolí z nich hlava a děti udrží při pozornosti až do konce. Knihu lze i vyprávět jako příběh.


Kačka a Matěj bydlí v ulici Na schovávané, bydlí tak blízko, že si posílají dopisy vlastní poštou od okna k oknu. Rádi tráví čas na zahradě v zahradním domku nebo v parku. Mamince pomáhají s nákupem a mají rádi Člověče, nezlob se!.


Zabaví menší děti- 2-4 roky, ale i ty starší, předškolní. Počítají se rozkutálené míčky, ztracená morčata, poztrácené bonbonky i prasátka zaběhlá v parku.


Ilustrace velmi zdařilé, milé a sympatické. Drobné vtipné detaily. Vše na tvrdých listech.


Rozhodně doporučuji!

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu